Takács Alexandra

26 ÉVES, Veresegyház

végrehajtási ügyintéző
Fogadó gazda: Deák Dénes, Kobátfalva

alexandra_05
01.08.2016

Ott kezdeném a történetem, ahonnan indult, Budapestről. Hosszú zötyögés és ismerkedés után a kalandor társaimmal megérkeztünk Csíkba, ahogy itt mondják. Innen autókáztunk még egy keveset Kobátfalvára. A többi kalandortól kicsit távolabb, ezért tovább kellett utaznunk. Talán már a térképen se jártunk! :)

Hazafelé máris megismerhettem egy csodás környezetben található forrást, ahonnan borvizet vittünk haza flakonokban. Ezekben a mondatokban a szavaknak nagy hangsúlya van, hiszen az első napok ismerkedéssel és "szavak cseréjével" telt. Vicces beszélgetések kerekedtek ki a más szóhasználatokból. Szerencsére a gazdám egy végtelenül laza ès türelmes ember, így nem zavarja, ha egy nap 120-szor kérdezek vissza, mert nem értem. Példàul a találkozàsunk alkalmával megkérdezték, van-e sofőrkönyvem, tehát már tudom jogosítványom. Szinte minden percben tanulok egy új kifejezést. 

A család és a környékbeli emberek nagyon kedvesek és közvetlenek, úgy érzem, befogadtak. :)

Emellett a munkából pedig mindig akad. Igyekszem szorgoskodni, ahogy tudok, ügyködök. A "tanítóim" nagyon sokat segítenek, így pár nap alatt már rengeteg új dolgot kipróbálhattam. Traktort vezettem, báláztunk, fejtem tehenet és kecskèt , illetve kenyeret sütni is segíthettem. Jutalmul, ahogy régen a gyerekek, megkaptam kukurit, hiszen a kenyér sütésénél sem maradhat maradék. :) 

Az ételeket a gazda anyukàja, Iluska néni készíti, hozzáteszem: mennyeien. Éhen már nem veszek el.... Teljesen magával ragad az itteni tájszólás és a történetek. 

Egyet nagyon megtanultam már Székelyföldön, mindig nagyobbat kell mondani, mint a másik! :D De azt mondják,  mulatság nélkül mit sem ér az élet. Így telnek hát napjaim. Nem panaszkodom. Ahogy itt se teszik. Boldog, mosolygós dolgozó embereket ritkán lát az ember. Szerintem ez a titkuk! 

alexandra_01 alexandra_02 alexandra_03 alexandra_04