Lukácsi György

35 ÉVES, Sopron

közlekedési vállalatnál műszaki vezető
Fogadó gazda: Lukács Gábor, Csíkdánfalva

lukacsi_03_1
03.08.2016

A reggeli órákban Gábor telefont kapott, hogy a másnapra tervezett sajtműhely-látogatás mégis a mai nap lenne alkalmas... az ok egyszerű. Megázott a tegnap lekaszált széna, és mára is sok esőt ígérnek. Így Dezső komának el kell napolni a szénahordást! Helyette a "sajtkészítés mesterfogásai" című folytatásos teleregény első epizódját vettük fel, melyben én játszom a beugró savókevergető szerepét. A stáb a "szokásos". Anita a riporter, Tamás az operatőr, Gábor gazda a túravezetőnk. A fél Hargitát átszelve, s közben megannyi medvés történetet meghallgatva (mert hát a turista erre kíváncsi) Libánba idilli hegyvidéki környezetbe megérkezvén, belépünk a sajtműhelybe, ahol már az előmelegített tejet kavargatja Dezső bácsi. Hamar át is veszem a feladatot, amíg ő előkészül a soron következő mozzanathoz. Kézzel a savó felszíne alatt összegyűjti a sajtrögöket, melyek marokban megnyomkodva már eggyé válnak és igen ízletesek:) Közben hallgatjuk, mennyi mindenre figyelni kell sajtkészítéskor. A lényeget megragadva... a sajtkészítés a legelőn kezdődik!

Persze a kóstoló nem maradhat el, közben jókat beszélgetünk:)

Jó óra múltán elköszönünk, s utunkat Zeteváralja irányába vesszük, ahol megcsodáljuk a víztározót és a környező hegyeket, völgyeket. Székelyudvarhelyen Gábor elhozza a szervizből a Toyotát, így visszafelé én vezetem a másik autót. Király! Tereptúra a hegyen át :) Szebbnél szebb helyeken járunk, nézelődünk, sokat fotózunk a Bogárosi-legelőn, és ámulunk, hol is vagyunk... velünk szemben a Madarasi Hargita csúcsa!

Hazafelé úton Gábor ismer egy medveüreget, ahonnan egyszer már megriasztott egy példányt, most ezt is megmutatja... nincs lakója. Kicsit bánjuk, de jobb a békesség :))

A faluba érkezvén egy autóval megyünk tovább a tehénfejést megnézni, kipróbálni. A vihar hamar bezavar mindenkit a házba, majdnem villany nélkül maradunk. Szerencsére pálinka még van, így tudunk inni a nagy ijedtségre :)

Hazaérve, vacsora után hosszasan beszélgetünk, Gábor képeket és videókat mutat, én Sopronról mesélek egy kicsit. Fáradtan, de új élményekkel negyed 4-kor fekszem.. :))

lukacsi_03_4 lukacsi_03_3 lukacsi_03_2