Takács Alexandra

26 ÉVES, Veresegyház

végrehajtási ügyintéző
Fogadó gazda: Deák Dénes, Kobátfalva

IMG_5953 copy
05.08.2016

A reggelt forgatással kezdtük. A Vidék Kaland szervezőivel résztvettünk a szokásos reggeli tehénfejésen, majd Dènes mamàjához látogattunk el Tarcsafalvára. Egy nagyon vagány nagymamát ismerhettem meg, Lina néni személyében, aki fiatalos, mosolygós, és aktív munkát végez a mai napig. Segített elsajátítani a faszénen sült kürtöskalács készítést.  

A látogatás után kirándulni mentünk. A parajdi sóbányában jártunk, ahol elképesztő, milyen klasszul kialakították a részeit. Például a gyerekeknek van lehetőségük egy kalandparkot kipróbálni, mozizni, illetve ugrálóvárazni. De emellett a szülők is jól szórakozhatnak. A tollasozás, a közös torna, bolt, az étterem és egy kialakított templom is a rendelkezésre áll. Én csak csodáltam. Mindezt az egészséges sós levegővel kiegészítve, ahol sokan gyógykezelésen vesznek részt. 

Természetesen a strandot is láttuk, de csak kívülről. Sokan voltak, és amúgy is Székelyföldön mindig sok a dolog. :D

A kirándulásunkhoz hozzá tartozott a közeli gát, Tamási Áron sírja és végül a hétvégi kisház Ivóban. Nagy kalandok voltak ezek számomra, amit nem tudok elégszer megköszönni.

Estefelè érkeztünk haza, majd készülődtünk az esti grillezésre, amely a búcsúvacsoráról kellett szóljon. Nagyon jólesett, hogy sokan eljöttek, köztük Dénes és a barátnője, Noémi legjobb barátai, a juhász, Piku és a vadász, András.

Megható volt, hiszen ajándékokkal is megleptek. Szörppel és medvefoggal, hogy örök emlék legyen számomra. Este lefekvésnél pár szóval visszaemlèkeztünk, persze könnyekbe borulva, de jó emlékekkel. 

Sosem felejtem el, és hálás vagyok, hogy az életük kis szeletének részese lehettem! :) 

IMG_5783 copy

image1 image2 image3 image4 image5